Design: box chandelier & concrete pillow bar enliven tee vee eff’s dubai cafe



Amazing link from wagd rabie at
Source link

Categories

architecture,interiors,readers,art and architecture in the united arab emirates,restaurant and café design,

Tags

#box #chandelier #concrete #pillow #bar #enliven #tee #vee #effs #dubai #cafe

Summary

the lazy guy cafe embraces the charm of relaxation

 

Embracing the charm of leisure, the Lazy Guy cafe in Dubai by TEE VEE EFF encapsulates the essence of lazy moments such as waking up late with pillow creases, lounging under the sun, and simply daydreaming. The space is infused with a relaxed energy in every corner that celebrates the beauty of idleness through a thoughtful selection of textures, finishes, and architectural elements. Within, surprising moments of joyful design inject a subtly whimsical and modern character, as the space unfolds across three distinct zones characterized by statement features including a cushioned bar, a box-like icy chandelier, and sweeping wooden bench.


The Lazy Guy Cafe | all images courtesy of TEE VEE EFF

 

 

tee vee eff crafts three disctinct zones

 

Within, the Lazy Lounge zone, elevated exclusively on two platforms, offers a retreat for casual moments complemented by the presence of a long, L-shaped bar along its border. The team at TEE VEE EFF has clad the cafe bar with concrete pillows — the result of a casting process to craft the distinct shape and the pillow crease effect on its surface. Illuminated by natural light, the bar evokes the illusion of intimate moments within the interior and exterior context of the cafe. In the Conversation Pit, a textured glass chandelier in the shape of a box suspends from the ceiling and casts a soft, ambient glow. It enhances a laid-back atmosphere over the blue-tinted bent wooden bench, all of which is elevated on one platform that extends below the Lazy Lounge and its second platform. The strategic use of textured glass as demarcating walls further guides visitors through the cafe, ensuring a seamless transition from the entrance to order counter. Ahead, the main dining space is characterized by varied seating arrangements grounded on the floor. This hierarchical arrangement distinguishes between zones while facilitating a natural progression ‘from one level of laziness to the next.’

a box-like chandelier, concrete pillow bar, and icy walls enliven cafe by tee vee eff in dubai
Lazy Guy cafe in Dubai encapsulates the charm of leisurely moments

a box-like chandelier, concrete pillow bar, and icy walls enliven cafe by tee vee eff in dubai
short walls made of textured glass carve out the start of circulation

a box-like chandelier, concrete pillow bar, and icy walls enliven cafe by tee vee eff in dubai
the elevated Lazy Lounge and the concrete pillow bar

a box-like chandelier, concrete pillow bar, and icy walls enliven cafe by tee vee eff in dubai
the Conversation Pit where a glass box chandelier hangs over a curving wooden bench